“Met zijn serieuze spel en humoristische toon maakt hij klassieke muziek voor alle leeftijden.”

Begon op zijn zevende met pianospelen, won diverse concoursen en speelde geruime tijd in kleine zalen. Ondanks dat hij van kinds af aan pianist wou worden, koos Alim er voor om in Leiden een studie Economie te volgen. Om zich volledig te kunnen richten op zijn opleiding, gaf hij na twaalf jaar pianospelen aan voorlopig geen optredens meer te geven. De muziek helemaal loslaten vond hij lastig. Daarom combineerde hij zijn opleiding met de muziek en organiseerde het jaarlijkse pianorecital ‘Adagio’, een concertenreeks waarbij getalenteerde jonge muzikanten voor groot publiek optreden.

 

Hij betrad ook opnieuw de concertpodia toen hij met twee vrienden Trio Pianissimo vormde. Kenmerkend hiervan waren de toegankelijke optredens. Tijdens deze periode heeft hij naast zijn opleiding een driejarig studietraject gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, bij Ksenia Kouzmenko. Dit in 2016 afgerond met een 8.5.

 

Na zijn studie neemt hij deel aan solo- en kamermuziekprojecten en begeleidt hij geregeld verschillende instrumentalisten en zangers. Met zijn serieuze spel en humoristische toon maakt hij klassieke muziek voor alle leeftijden.